Jär­jes­tel­mä­pu­ris­tus­työ­ka­lut

Yleistä

Jär­jes­tel­mä­pu­ris­tus­työ­ka­lut

Kaikille Viega pu­ris­tus­jär­jes­tel­mil­le, DN 10100.

Viega puristustyökaluja voidaan käyttää kaikille Viega pu­ris­tus­jär­jes­tel­mil­le metallista sekä Geopress- ja PE‑Xc‑​pu­ris­tus­jär­jes­tel­mil­le.

Innovatiiviset Viega-​puristusrenkaat ja leuat mahdollistavat puristusliitosten teon ahtaissakin paikoissa, myös putkikuiluissa ja koteloissa.


Viega -järjestelmän puristustyökalut on suunniteltu erityisesti Viegan pu­ris­tus­lii­tos­jär­jes­tel­mien asennukseen. Viega ei ota vastuuta puristustyökalujen käyttämisestä muiden valmistajien järjestelmien puristamiseen. Viega ei myöskään vastaa muiden valmistajien järjestelmien tiiviydestä mikäli ne on puristettu Viega järjestelmien työkaluilla.

Huolto-​ohjeita Viega puristustyökaluille
 • Puristuskoneet
Viega puristuskoneet muodostavat sähköhydraulisen paineen puristustapahtumaa varten. Tarvittavan paineen saavuttaminen edellyttää tiiviistä hydraulijärjestelmää ilman öljyhukkaa, luonnollista kulumista tällaisessa erittäin kuormitetussa käytössä ei voida välttää. Jotta puristustyökoneiden pysyvä käyttövarmuus ja luotettavuus voitaisiin taata, on koneita huollettava säännöllisesti. Tämä tapahtuu yleensä lähettämällä ne Viegan nimeämiin huoltopisteisiin tai alan tukkuliikkeen huoltopisteissä tapahtuvien kampanjojen yhteydessä.

 • Puristusleuat, -ketjut ja -renkaat
On erityisen suotavaa, että myös puristusleuat, -ketjut ja -renkaat annetaan tarkastettavaksi puristuskoneiden huollon yhteydessä. Tällöin vaihdetaan kuluvat osat, muokataan puristusmuotoa ja puristusleuat, -ketjut ja -renkaat säädetään uudelleen. Vuodesta 2012 lähtien Viega-​puristusleukoihin kiinnitetään huoltotarra, josta näkyy seuraava suositeltu huoltoajankohta.
Vuosittain muuttuva tarran väri erottuu paremmin. Huollon jälkeen uusi tarra kiinnitetään Viega-​huoltopisteessä.

Viega-​järjestelmäpuristustyökalut/​huoltovälit:
 • Pressgun 5 (DN10–DN100)
LED-​näyttö 40 000 puristuksen jälkeen. Turvasammutus seuraavien 2 000 puristuksen jälkeen – viimeistään kuitenkin 4 vuoden kuluttua.

 • Pressgun Picco (DN10–DN40)
 • Pressgun 4E ja 4B (DN10–DN100)
LED-​näyttö 30 000 puristuksen jälkeen. Turvasammutus seuraavien 2 000 puristuksen jälkeen – viimeistään kuitenkin 4 vuoden kuluttua.

 • Tyyppi PT3-AH (DN10–DN100)
 • Picco (DN10–DN40)
 • Tyyppi PT3-H/EH (DN10–DN100)
LED-​näyttö 20 000 puristuksen jälkeen. Turvasammutus seuraavien 2 000 puristuksen jälkeen – viimeistään kuitenkin 4 vuoden kuluttua.

 • Tyyppi 2 (DN10–DN100)
Vähintään 2 vuoden välein.

 • Viega-​akkupuristustyökalu malli 2478
  (halkaisijoille 12–22 ja 14–20)
Vähintään kerran vuodessa.

 • Viega-​akkupuristustyökalu malli 2475
  (DN10–DN100)
LED-​näyttö 20 000 puristuksen jälkeen. Viimeistään kuitenkin 4 vuoden kuluttua.

Viegan valtuuttamat huoltopisteet:
 • Sähköhuolto Tissari Oy
  www.sht.fi
  info@sht.fi

  puh.044 3038400

  Street address KUOPIO: Poijutie 3, 70460 Kuopio
  Street address VANTAA: Kärkikuja 6, 01740 Vantaa
  Huomautus
  Noudata huo­len­pi­to­vel­vol­li­suut­ta­si ja noudata näitä huolto-​ohjeita. Noudattamatta jätettäessä emme voi vastata henkilövahingoista.
Näytä enemmän
Järjestelmäpuristustyökalut