WC-istuinten painikkeet - mitä kaikkia vaihtoehtoja markkinoilta löytyykään?

Koska LVI-suunnittelulta  ja erityisesti taloteknisiltä järjestelmiltä ja laitteilta vaaditaan yhä enemmän visuaalista kauneutta, voi olla haastavaa löytää malleja, jotka täyttävät viranomaisvaatimukset ja rakennusmääräykset, mutta joiden ulkonäkö ja -muoto miellyttävät valikoivimmankin arkkitehdin tai sisustussuunnittelijan silmää. Tehtävää helpottamaan on keksitty monia eri konfigurointityökaluja ja valintaohjelmia, ja seuraavassa on yleiskatsaus erilaisiin huuhtelupainikkeisiin, mutta myös siihen, miten valitset kohteeseesi sopivan painikkeen.

WC-istuinten painikkeissa on varaa valita

Onneksi nykyaikana markkinoilla on, mistä valita. Jokaisen WC-istuinvalmistajan valikoimista löytyy niin kaksois- kuin yksöishuuhtelupainikkeita, seinämalleja, pneumaattisia ja kaapeloituja painikkeita ja lisäksi ne ovat tyylikkäitä sekä sulautuvat huomaamattomasti ympäristöönsä niin halutessasi. Talotekniset tuotteet ovat kehityksen kulminoitumispisteessä ja markkinoilla puhaltavat kuumat, trendikkäät tuulet - myös WC-painikedesignin saralla. Mukautettujen WC-painikkeiden hinnat riippuvat useasta tekijästä, kuten muotoilusta, materiaalista ym. mutta myös siitä, montako kappaletta kutakin mallia ostetaan.

Kaksoishuuhtelupainike

Yksinkertaisin kaksoishuuhtelupainike on tottakai jo kaikille tutuksi tullut valkoinen tai krominen, pieni/iso hätä -painike, joita on ollut markkinoilla jo todella kauan. Tiukentuvat rakennusmääräykset ovat asettaneet tämän painikkeen standardinapiksi WC-istuimissa, sillä sen suunnittelu täyttää uusimmat vedenkulutukseen liitetyt säännökset.

Yksöishuuhtelupainike

Markkinoilta on kaksoishuuhtelunapin vallattua tilaa jäänyt poissa yksöispainike (ns. kertahuuhtelupainike), joita vielä parikymmentä vuotta sitten löytyi joka taloudesta. Tämä siksi, koska vettä täytyy säännöstellä. Viime aikoina kuitenkin markkinoille on tullut uuden sukupolven WC-painike, joiden avulla jopa kertahuuhtelulla saadaan täytettyä määräykset ja ohjeet, sillä ne eivät käytä yhtä paljon vettä kuin edeltäjänsä.

Pneumaattinen huuhtelupainike

Pneumaattiset huuhtelupainikkeet eivät oikeastaan ole painikkeita, vaan yleensä ne on sensorilla varustettuja levyjä, jotka huuhtelevat WC:n automaattisesti pelkän käden heilautuksen avulla. Niissä on yleensä integroitu liiketunnistin, jonka avulla huuhtelu tapahtuu poistuessasi tilasta, jopa vaikka et heilauttaisikaan kättäsi. Pneumaattinen WC-painike on periaatteessa paineilmalla toimiva tavallisesta huuhtelupainikkeesta muokattu älykäs ja useimmiten käyttökohteeseen mukautettu WC-painike.

Kaapeloitu huuhtelupainike

Kaapeloitu painike on niin ikään seinäasenteinen, usein tyylikkäästi muotoiltu ja helppokäyttöinen huuhtelunappi. Painike voi olla valmistettu kromista, muovista, lasista tai niiden yhdistelmistä, mutta muitakin materiaaleja voi tulla vastaan. Näitäkin painikkeita on saatavilla sekä pelkällä yksöishuuhtelulla että kaksoishuuhtelulla.

Miten valita oikea huuhtelupainikemalli

Miten tästä painikkeiden viidakosta sitten löytyy juuri sinun kohteeseesi sopiva malli? Koska malleja ja materiaaleja on monia, kuten on käyttökohteitakin, voi olla avuksi etsiä työkalu, jonka avulla voi seuloa mahdollisia vaihtoehtoja: malleja, värejä ja materiaaleja. WC-painikedesign on nostanut päätään, sillä tyylikkyyttä ja käytännöllisyyttä haetaan nyt myös kylpyhuoneisiin ja WC-tiloihin.

Huuhtelupainikkeenvalintatyökalun käytön tuomat hyödyt

Käyttäessäsi työkalua, jonka avulla pääset valikoimaan haluamiasi ominaisuuksia, voit yhdellä napinpainalluksella nähdä kokonaiskuvan valittavana olevista malleista. Voit helposti selailla eri vaihtoehtoja näiden ominaisuuksien väliltä:

• Materiaalit:
• Muovi
• Metalli
• Yksikerroksinen turvalasi
• Lasin ja muovin yhdistelmä
• Lasin ja metallin yhdistelmä
• Huuhtelun aktivointimetodi:
• Manuaalinen
• Kertahuuhtelu
• Kaksoishuuhtelu
• Elektroninen
• Automaattinen
• Muotoilu, koko ja käyttötarkoitus:
• Yhdistetty laatoitukseen/kaakelointiin
• Myös urinaalikäyttöön
• Näytön suuruus
• Väri(yhdistelmä)
• Tausta (kaakelit, maalipinta)
• Tila

Tässä vain pieni pintaraapaisu valintoihin, joita joudut tekemään valitessasi WC-istuimen huuhtelupainiketta. Markkinoilla on monia valmistajia, joiden viehkeän tyylikkäät ja viimeistellyt systeemit kruunaavat jokaisen kylpyhuoneen ja WC-tilan. Valintatyökalun avulla voit rajata haluamiasi kriteereitä ja näin ollen päästä helpommin kaikkia miellyttävään lopputulokseen. Mukautettu WC-painike on kuitenkin arjen luksusta, jota haetaan nyt julkisten tilojen lisäksi myös asuntokohteisiin.

Mistä Suomessa saa tilattuja hienoja WC-painikkeita

Kysyvä ei tieltä eksy, sanotaan, mutta nykyaikana on niin paljon valikoimaa, että kysyminen kattaa luultavasti vain pintaraapaisun markkinoilla olevista malleista. Siksi internetin käytöstä voi olla huomattavaa hyötyä huuhtelupainikemallien etsimisessä ja ennen kaikkea miellyttävän mallin löytämisessä. Osta haluamasi WC-painike Suomessa mistä tahansa, mutta muista käydä läpi mahdolliset vaihtoehdot ensin netissä, jotta et osta sikaa säkissä. Monelta palveluntarjoajalta löytyy työkalut mahdollisimman moneen suunnittelulliseen ja käytännölliseen ongelmaan - siksi kannattaakin kääntyä aina alan ammattilaisen puoleen.

Muotoilu, design, tyylikkyys ja käytännöllisyys ovat termejä, jotka toistuvat rakennusalalla tuhansia kertoja päivittäin. Yhden yrityksen sivuilta voi kuitenkin löytää ratkaisun moneen asiaan, varsinkin silloin kun kyseessä on edellä mainitut tekijät. Tässä kuvaan astelee markkinoita valloittava yritys, joka puhuttelee suurta yleisöä juurikin muotoilun, designin, tyylin ja käytännöllisyyden kielellä.