Palauta Palauta

Profipress S

Yleistä

Puristusliitinjärjestelmä; kuparista, punametallista tai silicium bronzesta* valmistetut puristusliittimet. Saksalaisen DVGW-​työohjelehden W 534 mukaiset ja varustettu DVGW-​tarkastusmerkinnällä sekä kupariset standardin EN 1057 mukaiset putket. Käyttölämpötila T = 140 °C, lyhytaikainen huippulämpötila Tmaks = 280 °C lämmityslaitteistot, esim. aurinkoenergia-, kaukolämpö- ja ma­ta­la­pai­ne­höy­ry­lait­teis­tot.

Puristusliittimet
Kaikissa liittimissä on SC‑Contur (vuodonilmaisin). Asennuksessa puristamatta jääneet liitokset paljastuvat järjestelmän täytön yhteydessä. SC‑Contur on sertifioitu ja täyttää DVGW-​työohjelehden W 534 kohdan 12.14 vaatimukset siitä, että se vuotaa, jos liitos jää puristamatta.
Vedellä suoritetuissa tii­veys­tar­kas­tuk­sis­sa Viega takaa puristamattomien liitosten näkyvyyden 0,1 MPa–0,65 MPa paineessa ja paineilmalla tai jalokaasuilla suoritetussa 22 hPa–0,3 MPa.

 • Näytä enemmän
  Merkintä
  Valkoinen piste ja valkoinen suorakulmio, jossa teksti »FKM«

  Tiivisteet
  FKM, mattamusta

  Puristusliitinten materiaali
  Kupari, punametalli: CC 499K
  Silicium bronze*: CC 246E / CuSi4Zn9MnP
  (molemmat UBA listan muikaisesti alkaen 15.3.2017)

  Mitat
  Vakiokoot: halk. 12; 15; 18; 22; 28; 35

  Käyttöominaisuudet/-alueet
  Aurinkoenergiajärjestelmät (taso-/​tyhjiöputkikeräimet)
  Kaukolämpölämmityslaitteistot
  Matalapainehöyryjärjestelmät

  Käytöstä lämmitysvedessä lisäaineita käyttäville laitteistoille – esim. ruostesuojaus- tai jäätymisenestoainetta – tai muuhun kuin kuvattuihin käyttötarkoituksiin on sovittava Viega Service Centerin kanssa materiaalikyselyllä.

  Käyttöolosuhteet
  Aurinkoenergiajärjestelmät (taso-/​tyhjiöputkikeräimet)
  • Käyttölämpötila maks. 140 °C; lyhytaikainen Tmaks = 280 °C
  • Käyttöpaine maks. 1,6 MPa
  Kaukolämpölämmityslaitteistot
  • Käyttölämpötila maks. 140 °C
  • Käyttöpaine maks. 1,6 MPa
  Matalapainehöyryjärjestelmät
  • Käyttölämpötila maks. 120 °C
  • Käyttöpaine maks. 0,1 MPa

  Huomautus
  FKM-​tiivisteillä varustettuja Profipress S- ja Profipress-liittimiä ei saa käyttää käyttövesi- ja kaasuasennuksissa!

  Puristustyökalujen käyttö
  Viega-​pu­ris­tus­lii­tos­jär­jes­tel­mien toimintavarmuus riippuu käytettyjen puristustyökalujen moitteettomasta kunnosta. Puristusliitosten varmistamiseksi suosittelemme siksi Viega-​puristustyökalujen käyttöä sekä niiden säännöllistä tarkastamista valtuutetuissa huoltopisteissä.

  Tekniset tiedot
  Puristusliittimiä ja rakenneosia optimoidaan jatkuvasti. Tarvittaessa ajankohtaiset Z- ja asennusmitat löytyvät Viega-​kotisivulta viega.fi

  *) Materiaalin muutos, joka johtuu tuotannon nykytilanteesta, punametallista saatavilla olevaan silicium bronze seokseen
Verkkosivustomme käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota sinulle mahdollisimman miellyttävän käyttökokemuksen ja parantaa sitä sekä saada tilastotietoja. Emme käytä evästeitä käyttäjäprofiilien luomiseen. Lisätietoja saat Tietosuojalausunnostamme