Liittimet ovat elintärkeä osa toimivaa järjestelmää

Taloteknisissä asennuksissa tarvitaan paljon erilaisia LVI-liittimiä. Ne ovat tärkeä osa jokaista putkijärjestelmää. Erilaisia liittimiä tarvitaan eri tarkoituksiin ja esimerkiksi käyrien ja kulmien avulla veden tai muun nesteen virtaussuuntaa muutetaan korkeintaan 90 astetta. Supistuksia ja laajennuksia taas voidaan käyttää esimerkiksi muuttamaan virtaavan aineen painetta. Tulpat ja venttiilit sulkevat virtauksen puolestaan kokonaan tai pienentävät ja suurentavat sitä tarvittaessa. Putkiston virtauksen ohjaaminen ja säätäminen ovat ensiarvoisen tärkeitä ja siksi LVI-tarvikkeet, liittimet ja muut osat ovat tärkeässä roolissa putkijärjestelmissä.

LVI-tarvikkeet, liittimet ja muut putkijärjestelmien osat

Erilaiset liittimet ja niiden tyypit vaihtelevat sen mukaan, mitä putkistossa halutaan saada aikaan. Käyriä käytetään nesteen virtaussuunnan muutoksiin ja yleensä se tehdään 90° ja sitä pienemmillä käyrillä, kuten 45°:een ja usealla 15 °:een käyrällä. Kätevät ylimenokäyrät on tehty helpottamaan muiden taloteknisten asennusten ylityksiä ja niiden käyttö yleistyy yhä enenevässä määrin, sillä niillä voidaan korvata useita 45 asteen kulmia. Supistukset ja laajennukset muuttavat putken halkaisijaa. Supistuksen avulla se käy näppärästi ja näin virtausnopeus sekä painehäviö saadaan helposti tasattua. Muita LVI-liittimiä ovat mm. haarat, joiden avulla veden virtausta jaetaan yleensä kahteen eri suuntaan. Ristiyhteet sen sijaan jakavat nesteen kolmeen eri suuntaan. Liitosten eli yhdistäjien avulla voidaan liittää yhteen kaksi kierreosaa, mutta sitä voidaan käyttää myös kahta putkea liitettäessä. Muhvien avulla yhdistetään niin ikään kaksi putkea pidemmäksi jatkumoksi, mutta muhveja käytetään yleensä yhdistämään kaksi samankokoista putkea yhdeksi. Tulpat ja hatut sulkevat virtauksen kokonaan, mutta hatun kautta putkistoon voi liittää erilaisia yhteitä tai vaikkapa tyhjentää koko putkiston. Venttiilit, kuten sulkuventtiilit, palloventtiilit ja vapaavirtausventtilit säätelevät putkiston olosuhteita.

LVI-tarvikkeet ja -liittimet

Putkiliitinten merkitys LVI-järjestelmissä on kiistämätön ja siksi olemmekin koonneet kattavan valikoiman laadukkaita LVI-tarvikkeita ja liittimiä yhden nettisivun alle. Parhaan mahdollisen valikoiman löydät osoitteesta www.viega.fi. Kotisivuiltamme löydät kaikki tarvitsemasi osat helposti ja kätevästi. Olemme koonneet sivustollemme työkaluja, kuten erilaisia LVI-Infoa käsitteleviä oppaita ja monia muita työkaluja helpottamaan oikeiden tuotteiden valintaa. LVI-tarvikkeiden, liittimien ja järjestelmien tutkiminen ei voisi olla enää helpompaa.

LVI-liittimet sekä muuta talotekniikassa tarvittavat tuotteet ovat Viegan ydinosaamisalaa. Kotisivuiltamme löydät myös paljon muuta asennuksiin tarvittavaa, kuten erilaiset WC-järjestelmien piiloasennettavat elementit. Huomaathan myös, että löydät putkiasennuksiin tarvittavia työkaluja kotisivuiltamme. Markkinoiden laadukkaimmat LVI-tarvikkeet  ja niiden tarkemmat tiedot ovat nyt saatavilla 24/7!