Allianz Areena

The major Allianz Arena project in Munich, Germany, as well as the, at present, largest car park in Europe, were finished on time. In terms of drinking water and sanitary installations, the Viega system world was part of this success story. (Photo: Allianz Arena München Stadion GmbH)

Viegan piiloasennustekniikka on varmistanut paikkansa yksinoikeudella Allianz Areenalla

Riippumatta siitä, oletko jalkapallofania vai et, tai mitä joukkuetta kannatat, on selvää, että FC Bayern pelaa menestyksekkäästi ja jopa inspiroivasti jalkapalloa. Matka Müncheniin FC Bayern Münchenin kotikentälle Allianz Areenalle, on maaginen. Se ei ole pelkästään jalkapallo stadion vaan se on myös huippuunsa viedyn suunnittelun taidonnäyte. Myös sistussuunnittelulla on ollut äärimmäisen tärkeä rooli varsinkin eksklusiivisia aitioita suunniteltaessa. 

Se ei ole yllättävää, koska 106 erikoisaition vuotuinen vuokra on 90 000 - 240 000 euroa – aition koko on 50 m². Vuokran hintaan kuuluu, että vuokraaja voi halutessaan suunnitella aitiosta juuri sellaisen kuin hän haluaa. Aitioon on mahdollista saada myös suihku- ja kylpytilat. Tällainen räätälöimismahdollisuus vaatii kuitenkin talotekniikan valmistajilta oman alansa mestariteoksia!

Joustava ja aikaa säästävä

Aikataulu pohjapiirroksen ja sisätilojen suunnittelun välillä sekä stadionin erittäin tarkka valmistumispäivä olivat avainasemassa Allianz Areena -projektissa. Asiakkaiden erilaisten toiveiden täyttämiseksi aitioissa käytettiin Steptec -elementtejä. Steptec järjestelmä on erittäin nopea asentaa ja se mahdollistaa erilaisia tilaratkaisuja. Viegan Steptec elementit voitiin asentaa valmiiksi moduulitehtaalla. Paikan päällä tarvittiin enää vain muutamia työvaiheita, jotta asennus voitiin suorittaa loppuun. Tämä strategia mahdollisti jopa kaikkein epätavallisimmat sisätilaratkaisut ilman ongelmia. Lopputulos: Jokainen aitio ja saniteettitila on räätälöity yksinomaan asiakkaan toiveiden mukaisesti.


Viegan puristustekniikan ansiosta säästettiin lisää aikaa juomavesijärjestelmän asennuksen aikana - varsinkin kun 8 km ruostumattomasta teräksestä valmistettua Sanpress putkistoa sijoitettiin Allianz Areenalle. Koska XL: n mitat 76.1 - 108.0 mm voitiin puristaa luotettavasti ja turvallisesti muutamassa sekunnissa ilman tulitöitä, oli tärkeät sekunnit säästetty jo ennen kuin pilliin puhallettiin avausottelun merkiksi!

Kohde Allianz Areena
Paikkakunta München, Saksa
Vuosi 2005
Kohdetyyppi Uudisrakentaminen
Neliömetriä 171000 m2
Kategoria Urheilu ja vapaa-aika
Arkkitehti Herzog & de Meuron, Basel
Suunnittelu Elin GmbH & Co KG, Linz
Asennus Stürzer, Aindorf
Takaisin