Pentagon - Yhdysvaltain Puolustusministeriö

45 kilometres of supply piping in the world's largest office building – the Pentagon on the Potomac in the US capital.

"Made in Germany" Yhdysvaltain puolustusministeriössä

Maailman mahtavinta sotilasjoukkoa ohjataan maailman "mahtavimmasta" toimistorakennuksesta. Yhdysvaltain puolustusministeriö on sijoitettu Pentagoniin vuodesta 1943 lähtien. Päätoimipiste sijaitsee Potomac-joen rannalla Washington, DC: ssä. Useat Puolustusministeriön toimistoista olivat aikaisemmin sijoitettuina ympäri Yhdysvaltojen pääkaupunkia. Jokainen Pentagonin viidestä ulkoseinästä on pituudeltaan 280 metriä. Noin 28 kilometriä käytäviä yhdistävät lukuisat toimistot, joiden pinta-ala on yli 344 000 neliömetriä. Kiitos erittäin tehokkaan suunnittelun, on mahdollista kulkea monimutkaisessa rakennuksessa paikasta toiseen enintään kahdeksassa minuutissa.

Profipress – mahdollisuuksien järjestelmä

Tällaisen monimutkaisuuden päivittäminen edellyttää huomattavia panostuksia sekä ajan että kustannusten suhteen. Vuosina 1994-2011 Pentagon rakennus saneerattiin täydellisesti. Kustannukset olivat 5,3 miljardia dollaria. Laatu ja kustannustehokkuus olivat luonnollisesti massiivisen hankkeen painopisteet. Intensiivisen testauksen jälkeen hygienia- ja lämmitysasennuksiin valittu tuote oli Viegan erittäin kestävä ja edullinen kupariputkistojärjestelmä Profipress (US-standardi).

45 kilometria turvallista putkijärjestelmää

Asentaja Marv Wheeler Southland Industries yrityksestä mainitsee useita muita näkökohtia Profipressin hyväksi sen kestävyyden ohella: "Puristusliitosjärjestelmällä putkiliitokset ovat paljon tiukempia ja turvallisempia kuin juotetut liitännät. Puristamalla tehdyt liitokset pudottivat asennusajan puoleen”.  45 kilometrin pituisessa putkistossa tämä oli avaintekijä. Yhdysvalloissa kupariputket on perinteisesti juotettu. Profipressin käyttöönoton jälkeen amerikkalaisilla markkinoilla puristusliitostekniikka "Made in Germany" on kuitenkin vakiinnuttanut paikkansa.

Kohde Pentagon - Yhdysvaltain Puolustusministeriö
Paikkakunta Washington, D.C., USA
Vuosi 2011
Kohdetyyppi Korjausrakentaminen
Neliömetriä 344280 m2
Kategoria Julkiset rakennukset
Asennus Southland Industries, Garden Grove, California
Takaisin