Risteilijä "Serenade of the Seas"

© Photo: Royal Caribbean Cruises Ltd.

Hygieeninen juomavesi aavalla merellä

Suurimmat Saksassa koskaan rakennetut risteilyalukset. Niille asettettiin uudet standardit merelliseen lomailuun: Radiance-luokan neljä matkustaja-alukset, jotka on rakennettu Meyerin telakalle Papenburgissa, ovat osa Royal Caribbean Internationalia, maailman suurinta risteilybrändiä.

Yksi kelluvista luksushotelleista on "Serenade of the Seas", joka otettiin käyttöön vuonna 2003. Aluksen "lasimaalaus" ja futuristinen muotoilu tekevät siitä todellisen glamourin auran. Pääravintolassa oleva lasinen julkisivu tarjoaa upean näköalan avomerelle. Lisäksi 16 baaria, klubeja ja erilaisia oleskelutiloja on valittavana jokaiseen makuun. 850 miehistön palvelee 2500 matkustajaa. Royal Caribbean noudattaa korkeatasoisia turvallisuus- ja mukavuus-standardeja brändinsä mukaisesti.

Ylellinen matka Profipressin ansiosta

Neljän tähden risteilyaluksen asiakkaille toimitetaan yli 1,5 miljoonaa litraa hygieenista juomavettä päivässä. Niistä 600 litraa matkustajaa kohden ja loput käytetään laivan baareissa ja ravintoloissa sekä saunassa, jossa on uima-allas ja höyrysauna. Kaksi uima-allasta ja kolme poreallas ulkokannella tarvitsevat myös hygieenistä vettä. Vesi toimitetaan kahdella haihduttimella ja käänteisosmoosilaitoksella. Veden jakelusta pitää huolta Viegan Profipress -putkistojärjestelmä.

Profipress-järjestelmän erityispiirteenä on Viegan kylmäpuristusteknologia. Sen edut ovat erityisesti paljastuneet laivalla, missä tilat voivat olla hyvinkin ahtaita. Puristetut liitokset on nopeasti asennettu ja ne tarjoavat turvan vesivahinkoja vastaan Viega SC-Contur vuodonilmaisimen ansiosta. Lisäksi niiden asennukseen ei liity lämpöä tai kipinöitä, kuten hitsattujen liitosten tapauksessa, joita käytetään muutoin suurien putkien mittoihin. Tämä turvallisuustekijä on erityisen tärkeä, jos huoltotöitä on tarpeen tehdä merellä.

Myös ilman ja lämmön käyttämiseen liittyvät putkistojärjestelmät käyttävät Profipressiä. Tämän vuoksi Profipressiä käytettiin Serenade laivassa yhteensä 150km. Hitsauksen tai juotoksen sijasta kylmäpuristuksella säästetty aika oli myös hyödyllinen ja turvallinen Serenaden rakentamisen tiukkojen aikataulujen mukaisesti.

Kohde Risteilijä "Serenade of the Seas"
Paikkakunta Papenburg, Saksa
Vuosi 2003
Kategoria Kuljetus
Takaisin