Elbe Philharmonic Hall -konserttitalo

The complex interconnections of the interior structure of this idiosyncratic construction represented a special challenge for the pipeline installation. (Photo: Herzog & de Meuron / bloomimages)

Viega putkistojärjestelmät voittivat "once-in-a-lifetime" -rakennuksen haasteet

Kaukaa katsottuna se näyttää valtavalta, futuristiselta korkean teknologian alukselta, jossa on lasisia purjeita. Arkkitehtoninen mestariteos, joka tunnetaan nimellä Elbphilharmonie - Elbe Philharmonic Hall, on nyt osa Hampurin historiallista varastoaluetta satama-alueella. ”Runko” on nelikulmainen vanha varasto, ja sen yläpuolella on tornit, jotka näyttävät laivan purjeilta. Pääurakoitsijan HOCHTIEFin johdolla rakennettu konserttisali on jo saavuttanut kulttimaineen sekä rakennusalalla että taideteollisuudessa.

Eri käyttöalueiden toimittaminen kysynnän mukaan

Tärkeimmän konserttisalin lisäksi tähän poikkeukselliseen rakennukseen kuuluu kaksi pienempää salia, hotelli, jossa on noin 250 vuodepaikkaa ja 45 asuntoa, puhumattakaan yleisölle avoimista ravintola-alueista ja aukioista. ”Jotta voisimme toimittaa nämä erilaiset käyttöalueet käyttöveden ja lämmityksen yksilöllisten vaatimusten mukaisesti, asensimme yli 10 kilometriä Viega Profipress-kupariputkistojärjestelmää, jonka halkaisija oli jopa 108mm”, kertoo Jens-Peter Rücker, toimitusjohtaja AC Vorwald & Sohn (Hampuri) LVI-asennusyrityksestä. Tämän lisäksi vedenjäähdyttimien jäähdytyspiirille asennettiin suolanpoisto- ja vedenpehmennyslaitos. Tätä varten Jens-Peter Rücker käytti kohteessa Sanpress Inox -ruostumatonta terästä.

Arkkitehtuuri on haaste putkijärjestelmän asennukselle

Elben filharmonisen salin monimutkainen arkkitehtuuri toi luonnollisesti yhtä monimutkaisia ​​järjestelmän suunnittelutehtäviä. Tarvittiin tuhansia muotoisia ja kokoisia tuotteita. Jens-Peter Rückerin mukaan laatu, luotettavuus ja helppokäyttöisyys muodostivat erinomaisen perustan Profipressin ja Sanpress Inoxin hyväksi: ”Nykyään puristustekniikka on paras vaihtoehto. Jopa suurikokoiset liitännät voidaan tehdä nopeasti. Elben filharmonisen salin putkistoverkossa puristusliitosten tiiviys oli erityisen tärkeää ”, kuten koulutettu kaasu- ja vesilaitosasentaja korostaa.

Tarkoituksena on, että putkiosien erilaiset geodeettiset korkeudet merkitsivät sitä, että keskusvuototestissä oli otettava huomioon erilaiset testipaineet käytännöllisesti katsoen jokaiselle liittimelle. Viega-liittimien SC-Contur -vuodonilmaisin ominaisuuden ansiosta, jokainen tahaton puristumaton liitos paljastuu vuototestin paine-alueella ja voidaan korjata välittömästi. ”Tähän turvaominaisuuteen olemme voineet luottaa 100%,” toteaa Jens-Peter Rücker.

 

Kuvat:

  1. Elbe Philharmonic Hall © Thies Rätzke
  2. Interior structure © Herzog & de Meuron / bloomimages
  3. Chicago Symphony Orchestra / Riccardo Muti © Todd Rosenberg Photography
Kohde Elbe Philharmonic Hall
Paikkakunta Hampuri, Saksa
Vuosi 2016
Kohdetyyppi Uudisrakentaminen
Neliömetriä 125000 m2
Kategoria Julkiset rakennukset
Arkkitehti Herzog & de Meuron, Basel, Sveitsi
Suunnittelu Hochtief AG, Essen, Saksa
Asennus A.C. Vorwald & Sohn GmbH, Hampuri, Saksa
Takaisin