Viega Megapress -puristusliitäntä pistoliitos vain kahdessa minuutissa

Megapress-pistoliitin on todellinen ongelmanratkaisija, kun on kyse jälkikäteisten liitäntöjen tekemisestä olemassa olevaan teräsputkiasennukseen. Tätä varten voidaan paksuseinämäisiä teräsputkia porata sopivalla täydellisellä työkalujärjestelmällä ilman monimutkaisia esitöitä ja uusi liitäntä puristaa paikoilleen. Käyttöön riittää tavanomainen porakone sekä Viega puristuskone (Piccoa lukuunottamatta).

Pistoliitos soveltuu teräsputkille standardin DIN EN 10255, DIN EN 10220/10216-1 tai DIN EN 10220/10217-1 mukaisesti ja se on saatavana teräsputkimitoissa 1½, 2, 2½, 3, 4, 5 ja 6 tuumaa.  

Jopa 80% nopeammin

Uuden liitännän kiinnihitsaukseen verrattuna puristusliitännän avulla voidaan säästää asennusaikaa jopa 80%. Ammattilaisiin kohdistuvaa ruumiillista kuormitusta vähennetään ja vain kahdessa minuutissa putken ja liitännän välinen yhteys on profiilitiivisterenkaan ansiosta pysyvästi tiivis. 

Nopeasti ja varmasti, ennen asennusta, sen aikana ja sen jälkeen

Pistoliitoksen nopeus ja tehokkuus on huomattavissa asennuksen lisäksi myös sitä ennen ja sen jälkeen. Asemointiavun ansiostapuristusliitännän asianmukainen kohdistus putkella helpottuu huomattavasti. Tämä takaa suuremman turvallisuuden. Itse liitännän asennuksessa ei esim. johtoihin virtaava vesi ole kylmän puristustekniikan ansiosta mikään ongelma. Odotusajat ja laitteiston seisokit vähennetään näin minimii. 

Asenna jopa 80% nopeammin verrattuna mihin tahansa teräsputki asennukseen.

Pistoliitoksen työvaiheet:

Vaihe 1: Kiinnitä poraohjain, suorita poraus porakoneella ja irrota poraohjain. Poraohjaimeen voidaan kiinnittää teollisuusimuri niin, että porauksessa syntyvät lastut voidaan poistaa suoraan imemällä.

Vaihe 2: Purista putkeen puristusliitäntä käyttämällä Viega puristuskonetta.

Vaihe 3: Ihanteellinen teräsputkiliitäntä on valmis lämpömittarien, lämpötila-anturien, painemittarien, tyhjennysventtiilien tai johtoliitäntöjen jälkikäteistä asennusta varten (Megapress-puristusliitäntä ei sovellu kaasujärjestelmille).